Lemmikkien Klinikka

Hoitoa ja huolenpitoa

Meidän klinikallamme huolehdimme lemmikkisi hyvinvoinnista. Palveluihimme kuuluu laaja valikoima palveluita. Emme tarjoa eläinlääkintäpalveluita mutta toimimme yhteystyössä Suupohjan ja Seinäjoen alueen eläinlääkärien kanssa.

Turkinhoitopalvelut

Yhteystyökumppanimme Trimmikulma hoitaa lemmikkisi turkin kuntoon sovittuna aikana tai hoitojakson yhteydessä. Uudistetut hoitotilamme sijaitsevat Ullantien Putiikin yhteydessä. Teemme lemmikkisi pesut, harjaukset, turkin siistimiset ja kynsien leikkuut.

Meillä on ergonominen ja hygieninen pesuallas, jossa on sähköinen korkeudensäätö. Pestävä lemmikki voidaan taluttaa luontevasti pesualtaaseen ja sieltä pois. Lämmin vesi ja yksilölliset erilaisille turkeille soveltuvat laadukkaat ja hellävaraiset shampoot ja hoitoaineet tekevät pesemisestä mukavan sekä lemmikille, että pesijälle. Turkinhoitotilassa on kuivausta varten kuivaaja sekä säädettävä pöytä ja nykyaikaiset laitteet. Meiltä voit myös ostaa mukaasi omaan käyttöön BioGroom ja Kamu turkinhoitoaineet.
Voit myös tulla itse pesemään oman lemmikkisi ja käyttää tilojamme korvausta vastaan. Teemme mielellämme turkinhoito- ja muut palvelut myös lemmikin Lomakodilla asumisen aikana.

Mikäli turkinhoito tai käsittely on lemmikillesi mahdotonta tai jostain syystä hankalaa, teemme yhteistyötä eläinlääkärin kanssa. Näin lemmikkisi saa nukkua turkinhoidon ajan.

Mikrosirutus

Mikrosiruttamalla lemmikkisi helpotat rakkaasi tunnistamista ja löytymistä. Meillä on käytössä Trovan mikrosirun tunnistuslaite ja digitaalinen yhteys tietokantaan, jolla sirutetut lemmikit tunnistetaan. Meillä on myös koulutettu henkilökunta mikrosirun asennukseen ja voit asennuttaa mikrosirun samalla kun lemmikkisi lomailee meillä tai tuoda sen erikseen sirutettavaksi. Mikrosiru on edullinen vakuutus rakkaalle perheenjäsenelle.

Leikkauksien jälkihoito ja synnytysapu

Joskus eläinlääkärikäynnin jälkeen lemmikki kaipaa hoitorutiineja ja valvontaa. Me autamme pitämään huolen, että lääkärin hoito-ohjeet tulee noudatettua. Käytämme myös tarvittaessa lemmikkisi puolestasi hoitotoimenpiteissä. Suurempien toimenpiteiden jälkeen rauhallinen toipuminen on joskus tärkeää ja eläimen rauhallisuus on helpompi varmistaa jos paikalla on hoitaja. Siksi voit tuoda lemmikkisi leikkauksen jälkihoitoon meille. Voimme myös sovitusti noutaa lemmikkisi leikkauksen jälkeen eläinlääkäriltä joko Klinikan tai Lomakodin tiloihimme toipumaan turvallisesti ja valvotusti.

Rokotukset, lääkitykset ja loishäädöt

Teemme rokotukset yhteistyössä alueen eläinlääkärien kanssa ja voimme hoitojakso aikana hoitaa lääkitykset, loishäädöt ja rokotukset sopimuksen mukaan. Eläinlääkärikäynnit, toimenpiteet ja mahdolliset lääkkeet laskutamme toteutuneiden kulujen mukaan.

Synnytyksessä

Avustamme lemmikkisi synnytystilanteessa toimien kokeneena kätilönä. mm. komplikaatioriskisessä synnytyksessä voi olla avuksi ottaa mukaan kokenut kätilö.

Pentujen neuvolakortti

Haluatko seurata lemmikkisi kasvua ja kehittymistä? Putiikilta voit noutaa pennullesi ja isommallekin koirallesi oman neuvolakortin. Meillä on Klinikan tiloissa Ullantiellä punnitus ja säkäkorkeuden mittauslaitteet ja niiden käyttö on aivan ilmaista. Tervetuloa hakemaan lemmikkisi kanssa oma korttisi. Punnituksessa voit käydä aina Putiikin aukioloaikojen yhteydessä.

Hieronta

Yhteystyökumppanimme Anita Lammi-Talvitie toteuttaa Ullantien tiloissa koirille hierontaa, laserhoitoja ja lymfahierontaa. Hieronta alentaa koiran stressiä ja rauhoittaa. Hieronta tehostaa palautumista ja pienentää loukkaantumisen riskiä ja vähentää jännitystä lihaksissa sekä vähentää kipua ja turvotusta. Hieronta vapauttaa eläimen omia kivunlievittäjiä, endorfiinejä ja parantaa raajojen liikeratoja ja venyvyyttä. Hieronnassa kuona-aineet poistuvat kehosta ja eläimen kehon tuntemus ja ryhti paranee.

Saattohoito

Kun on aika luopua. Autamme lemmikkiäsi viimeisillä hetkillään, jotta sen olisi mahdollisimman hyvä olla loppuun saakka.

Kotia etsivät eläimet

Löytöeläimet, jotka etsivät kotia, löytyvät Facebookistamme. Auta eläintä löytämään hyvä koti.

Löytöeläimet Facebookissamme

Hoivaa, niin kuin meidän
mummu on aina opettanut.

Vuonna 1986 meidän Haukkumummu päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelman lemmikkeihin liittyvästä yrityksestä ja Lemmikkien lomakodin ovet aukenivat ensikerran. Sen hetken jälkeen on paljon koettu karvaisten parissa. Sama rakkaus tekemiseen on säilynyt ja osaaminen on siirtyneet sukupolvelta toiselle. Aito rakkaus lemmikkeistä huolehtimiseen pysyy. Se tulee olemaan aina meidän kivijalkamme.

Ota yhteyttä